
Ha a sütő túl hideg:Középen a sütemény behorpad. A gyümölcsök lesüllyednek a tészta aljára. A tészta túl kemény és tömör, vagy száraz és morzsalékos lesz.
Ha a sütő túl forró:A sütemény középen jóval magasabb mint a szélein, és felszínén mély repedések keletkeznek. A tészta külső része kemény, míg a közepe nyers marad.
Ha túl erős a felső sütőszál:A sütemény felső rétege sötétebb lesz. Megoldásként legközelebb helyezzük egy szinttel lejjebb a tepsit, vagy sütőformánkat.
Ha túl erős az alsó sütőszál:A sütemény alja megég. Helyezzük egy szinttel lejjebb a tepsit, vagy sütőformánkat.
Ha egyenlőtlen a hőmérséklet:A sütemény egyik oldala sötétebb mint a másik. Ilyenkor félidőben fordítsunk egyet a tepsin.
Takarékoskodás:Az elektromos sütőt nyugodtan kikapcsolhatjuk a javasolt sütési idő lejárta előtt 5-10 perccel, a zárt sütőben a hőmérséklet sokáig ideális marad a sütés befejezéséhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése