2007-07-31

Bazsalikomos barack ital

Újra reggel. Borsó baba is nagyobb hévvel vetette magát a mai napba. Talán a napsütés teszi, talán csak az a mérhetetlen energia ami Őt jellemzi, és amiből néha nekem is szükségem lenne egy nagy adagra. Nem vagyok híve sem az energia italoknak (piros bikás), sem a hasonló mű, és fergeteges erőt adó mesterséges teáknak, rágóknak. Ezért a mai reggelre egy jó kis frissítő, energiát adó természetes koktélt hoztam.

Bazsalikomos barack ital:

Hozzávalók: 1 csokor friss bazsalikom, 3-4 szem érett õszibarack, 3 dl natúr joghurt, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál búzacsíra, 5-6 szem jégkocka.

Elkészítése:A bazsalikomleveleket megmosom, összetépkedem és turmixgépbe teszem. Hozzáadom a meghámozott és feldarabolt őszibarackot, a joghurtot, a mézet, a jégkockát és a búzacsírát. Pár percig turmixolom, majd hosszú üvegpoharakba töltöm. Egy pirítóssal, sonkával, remek reggeli ital, de önállóan is megfelel egy igazi reggeli frissítőnek. Elkészíthető más gyümölccsel is, pl: szőlővel, nektarinnal, almával, körtével. Szép napot mindenkinek.



Nincsenek megjegyzések: